Drugsbaron die inspiratie was voor Undercover meldt zich bij politiebureau als 'Ferry Bouman'

25 juni 2019 om 15:30
nl
De bekende drugscrimineel Janus van Wesenbeeck stond maandag plotseling voor de deur van het hoofdbureau van de politie in Eindhoven. Hij meldde zich als 'Ferry Bouman', de hoofdpersoon in de succesvolle Netflixserie Undercover. Van Wesenbeeck kwam verhaal halen omdat hij had gehoord dat hij op een lijst van voortvluchtige criminelen stond.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

“Ik zei dat ik Ferry Bouman was en dat de recherche me zocht. Na vijftien minuten kwamen ze terug om mijn paspoort te vragen, ze kenden geen Ferry Bouman. Ik zei: ‘Ik ben Janus van W.’ Toen ging er een lampje branden”, zo zegt hij tegen misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink.

Voortvluchtig
Hij wilde verhaal halen bij de politie. "Jullie schrijven dat ik voortvluchtig ben, maar jullie hebben zelf tegen mij gezegd dat ik weg moest gaan omdat ze me dood gingen maken." Volgens het OM zou Van Weesenbeeck niet gezocht worden.

De bekende crimineel kreeg in 2011 zestien jaar celstraf opgelegd in België voor zijn betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Maar hij kwam in januari 2016 alweer op vrije voeten. In 2016 werd zijn naam genoemd bij de grote Party King-zaak. Het personage Ferry Bouman uit Undercover zou deels op hem gebaseerd zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.