Video

Teller tikt door: Maarten van der Weijden heeft al 5,1 miljoen euro opgehaald met Elfstedenzwemtocht

25 juni 2019 om 19:57
nl
De euro's blijven maar binnen stromen na de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Inmiddels staat de teller op 5,1 miljoen euro. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt bij het televisieprogramma M, waar de zwemmer uit Waspik te gast was.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Maandagavond voltooide hij zijn 195 kilometer lange zwemtocht. Met die loodzware uitdaging wilde hij geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Toen hij de finish in Leeuwarden bereikte, was er al 3,9 miljoen euro opgehaald.

Maar Nederland gaf blijkbaar gul, want een dag later is dat bedrag al opgelopen naar 5,1 miljoen euro. En ook dat is nog maar een tussenstand. Vorig jaar werd een bedrag van vijf miljoen euro ingezameld.

Lastig moment
Van der Weijden had één lastig moment tijdens zijn monsterzwemtocht. Zondagnacht zwom hij langzaam en kreeg hij last van schuurplekken. Bovendien had hij slecht geslapen. Aan de schuurplekken werd hij behandeld. "En daarna ging het wel weer", aldus Van der Weijden, die niet de ambitie heeft om nog een keer de Elfstedentocht te zwemmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.