Soap rondom lokale omroepen voorbij, RTV Altena is de winnaar

25 juni 2019 om 22:23
nl
RTV Altena wordt de nieuwe omroep van de gemeente Altena. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Dertig raadsleden brachten hun stem uit. Concurrent OKÉ FM delfde daarbij het onderspit met tien stemmen.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

De gemoederen liepen de afgelopen maanden hoog op in de nieuwe gemeente Altena. De dorpen Woudrichem en Werkendam wilden vanzelfsprekend hun omroep RTV Altena als nieuwe zendgemachtigde, terwijl Aalburg logischerwijs voor OKÉ FM koos.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Spanning in de gemeenteraad
Vooraf was de spanning dan ook voelbaar in de gemeenteraadszaal. Terwijl OKÉ FM flink wat supporters meebracht, was het stil aan de zijde van RTV Altena. “Laat de raad nu maar een beslissing nemen. Het is nu niet nodig om met grote hordes aan te komen zetten”, was het geluid van die hoek.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

In de eerste termijn werd al snel duidelijk dat de gemeenteraad flink verdeeld was. VVD en SGP kondigden aan unaniem op RTV Altena te stemmen, terwijl Burgerstem Altena haar voorkeur uitsprak voor Oké FM, officieel ook wel de Aalburgse Omroep Stichting geheten. Bij de andere partijen was er meer twijfel. Raadslid John Bakker van Altena Lokaal besloot zelfs helemaal niet mee te stemmen, omdat hij familiebanden binnen RTV Altena heeft.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Dertig tegen tien
Uiteindelijk stemden twintig raadsleden voor RTV Altena tegen tien voor OKÉ FM. De spanning die heerste vooraf aan de vergadering, kwam niet tot ontploffing aan het einde. De fans van OKÉ FM liepen teleurgesteld het pand uit, maar namen hun verlies.

Officieel is RTV Altena nog niet de nieuwe Lokale Omroep van Altena. De gemeenteraad geeft slechts een advies aan het Commissariaat voor de Media. Die besluit uiteindelijk wie de nieuwe licentie in handen krijgt. Het oordeel van de gemeente weegt daarbij wel zwaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.