Elvis-manager Colonel Parker geëerd in Breda

26 juni 2019 om 06:08
nl
Colonel Parker, de manager van Elvis Presley, krijgt woensdag een plaquette in Breda. Dan is het precies 110 jaar geleden dat Dries van Kuijk, zoals Parker in het echt heette, in Breda werd geboren.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Hij groeide op in de Brabantse stad en emigreerde als 19-jarige naar Amerika. Daar veranderde Dries zijn naam in Colonel Thomas A. Parker en werd wereldberoemd als manager van Elvis Presley. Hij keerde niet meer terug naar Breda en overleed in 1997 op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.

'Trots op dit stukje Nederlandse Elvis-geschiedenis'
De plaquette wordt geplaatst door fanclub ElvisMatters. "Het is onbegrijpelijk dat de stad Breda hier niet eerder zelf mee is gekomen", aldus Michel van Erp, voorzitter van de fanclub. "De rol die Dries van Kuijk uit Breda heeft gespeeld in het leven en de carrière van de allergrootste entertainer ooit, is groot. Wij zijn trots op dit stukje Nederlandse Elvis-geschiedenis en willen dat ook graag tonen aan bezoekers van de stad Breda."

De plaquette is geplaatst in de Wijngaardhof, niet ver van de plek waar Dries van Kuijk op 26 juni 1909 ter wereld kwam.

In 2009 werd ook ook al een plaquette geplaatst. Dat gebeurde aan de Veemarktstraat, dicht bij de plek (Veemarktstraat/Vlaszak) waar ooit zijn geboortehuis stond. Maar die plaquette is verdwenen.

Dat jaar bleek er ook geen enthousiasme bij de gemeente Breda voor de beroemde Bredanaar. Een straat naar hem noemen zat er niet in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.