Problemen jeugdzorginstelling Juzt stapelen zich op, inspectie dreigt met duizenden euro's boete

26 juni 2019 om 13:16
nl
De in grote problemen verkerende jeugdzorginstelling Juzt heeft nog twee weken om orde op zaken te stellen. Daarna volgt een boete van 5000 euro per week, met een maximum van 20.000 euro. Dat meldt de gezondheidsinspectie.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Het rommelt al geruime tijd bij Juzt, dat in mei nog volop in het nieuws was vanwege de sluiting van jeugdinstelling Lievenshove in Oosterhout. Daar was sprake van aanhoudende problemen met drugs en geweld. De 45 jongeren die hier zaten, moesten op andere locaties worden ondergebracht.

Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) waren er tekortkomingen op het gebied van de kwaliteit van de hulpverlening, de veiligheid van jongeren en de leefomgeving. De inspectie stelt nu vast dat een van de nieuwe verblijfslocaties van de jongeren ook niet aan de eisen voldoet. "De leefruimtes zijn nog altijd niet schoon, kunnen niet goed geventileerd worden en er zijn spullen kapot. Het hele pand maakt een verwaarloosde indruk", aldus de IGJ.

Juzt wordt al sinds 2016 in de gaten gehouden door de vele bestuurswisselingen, financiële problemen en meerdere reorganisaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.