'Voor veel mensen is het vandaag een tikkeltje té', Brabant zucht onder tropische temperaturen

29 juni 2019 om 12:00
nl
Voor veel mensen wordt het afzien deze zaterdag. De temperatuur in Brabant komt uit op 31 graden in het westen tot lokaal 35 graden in het oosten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Dit is alweer de vierde tropische dag in deze maand. "Dat is behoorlijk veel", benadrukt Grieta Spannenburg van Weer.nl.

'Strak zonnig en helder
Zaterdagochtend vroeg was het nog lekker toeven buiten, maar na tien uur ging de temperatuur snel omhoog. "Het is strak zonnig en helder", legt Spannenburg uit. "Zaterdagmiddag wordt het voor veel mensen waarschijnlijk net een tikkeltje té. Huizen worden snel warm, evenals het asfalt, de straten... En die geven hun warmte in de nachtelijke uren ook maar langzaam af."

De wind komt uit het oosten of zuidoosten en heeft kracht twee tot drie.

Wachten op privacy instellingen...

Koelere lucht
Spannenburg denkt dat de temperatuur zaterdagavond nog een behoorlijke tijd boven de 30 graden blijft. Pas in de late nacht daalt de temperatuur in de steden naar ongeveer 20 graden. "In het buitengebied wordt het net een paar graden kouder."

Zondag sijpelt er wat koelere lucht binnen vanaf zee. Dan zie je dat we 's middags uitkomen op 24 graden in West-Brabant en tegen de 30 graden in Eindhoven en omgeving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!