Mia (95) als oudste Oranjefan in Valenciennes: 'Dat ik hier kan zijn, maakt me gelukkig'

30 juni 2019 om 19:10
nl
Als 95-jarige bij 35 graden feesten tussen de Oranjesupporters en meerijden met de oranje dubbeldekker in de fanparade. Mia Popeyus uit Eindhoven had het Oranjefeest in de Franse stad Valenciennes voor geen goud willen missen. 't Brabants WK Buske volgde Mia tijdens haar Franse avontuur.
Geschreven door

“Ik ben gelukkig, want ik ben er! Dat vind ik belangrijk." De 95-jarige Mia mist geen enkele wedstrijd, althans op tv. "Dat ik toch nog mee kan op deze manier, maakt mij gelukkig", glimlacht ze.

Het vrouwenvoetbal vindt ze veel sierlijker dan het mannenvoetbal. Zelf heeft ze jaren gevoetbald, net als haar dochter Ellen. Ellen is oud-international hoorde bij de eerste generatie Oranjevrouwen. Ze volgt de OranjeLeeuwinnen, net als haar moeder, op de voet.

Goed in de gaten houden
"Qua conditie moet ze het op een rustig tempo doen", vertelt Ellen over haar moeder. "Alles op het gemak, daar word je oud van, hè. Alleen met de zon erbij moeten we haar goed in de gaten houden. Dan moet ze extra veel drinken."

Ellen regelde met de KNVB dat haar moeder een stuk mee mocht rijden in de Oranjebus tijdens de fanparade. En dat vond ze prachtig! “Ze staat al op de foto met Claudia de Breij!", reageert Ellen enthousiast.

'Ik vind het geweldig!'
Het is bloedheet in de oranje dubbeldekker, maar dat maakt de 95-jarige Mia niets uit. “Ik vind het geweldig! En al die mensen! Ik vind het wel geslaagd. Nu nog winnen!”

En winnen deden ze, de OranjeLeeuwinnen! Ze versloegen Italië met 2-0 van Italië en spelen komende woensdag de halve finale in Lyon tegen Zweden.

Meer zien van de avonturen van 't Brabants WK Buske in Frankrijk?
Kijk dan op de themapagina van het WK Vrouwenvoetbal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.