Een stukje kopen van ziekenhuis Bernhoven? Voor 500 euro word je al mede-eigenaar

2 juli 2019 om 15:34
nl
Mensen en bedrijven in de regio kunnen mede-eigenaar worden van ziekenhuis Bernhoven in Uden en Oss. Ze kunnen obligaties kopen die een jaarlijkse rente van 4 procent opleveren. De minimale inleg is 500 euro.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Een obligatie is een schuldbewijs voor een verstrekte lening, waarover dus ook rente wordt betaald. De obligaties worden op termijn, zodra dit wettelijk kan, omgezet naar aandelen en als aandeelhouder ben je dan mede-eigenaar.

In 2018 konden de 1600 personeelsleden van Bernhoven op deze manier in hun ziekenhuis investeren. Nu zijn de inwoners en bedrijven aan de beurt.

Vanaf nu te koop
Het geld dat door de aankoop van obligaties binnenkomt, gaat Bernhoven gebruiken om de hypotheek bij de bank af te lossen. Het ziekenhuis heeft voor deze manier gekozen om de betrokkenheid van inwoners en bedrijven in de regio te vergroten. Woordvoerster Stella van Emmerik: "Het is in Nederland uniek om die participatie op deze manier vorm te geven."

In juli en september zijn er informatiebijeenkomsten over het project. Meer informatie hierover vind je op de site van Bernhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.