Video

Familie Murat Memis opgelucht na vrijspraak in Turkije: ‘Het is heel erg spannend geweest’

3 juli 2019 om 10:38
nl
De familie van SP-raadslid Murat Memis is opgelucht dat Murat is vrijgesproken in Turkije. Het waren twee maanden vol onzekerheden, maar de familie is blij dat hij naar huis komt. “We zijn opgelucht dat de nachtmerrie voorbij is.”
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Volkan Memis is het jongere broertje van Murat en is heel erg blij met het nieuws. Hij vond het lastig dat er weinig inzichten waren in het proces zelf. “Als familie zit je met je handen en benen vastgebonden. Je weet niet waar het naartoe kan leiden. We waren er heel erg bang voor dat hij veroordeeld zou worden.”

Mond houden
Volkan heeft lang zijn mond moeten houden over de arrestatie van zijn broer in Turkije. Het zou namelijk niet goed voor de zaak zijn geweest als het nieuws al eerder naar buiten kwam. “Ik kreeg van verschillende politieke partijen de vraag waar mijn broer was en dan moest ik een leugentje vertellen. Het was lastig om niks te zeggen, maar dat was beter voor zijn proces. We moesten alles zo normaal mogelijk laten lijken.”

Moeder
De familie was erg geschrokken, maar na het goede nieuws straalde iedereen in de familie weer. De moeder van Volkan en Murat in het bijzonder. “Een glimlach bij je moeder zien, is het mooiste wat er is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.