Video

Den Bosch klaar voor songfestival: 'Ze mogen van mij morgen al komen'

3 juli 2019 om 22:58
nl
'Het zet Den Bosch op de kaart', een 'mooie promotie voor Brabant' en het 'zou echt vet zijn'. Bosschenaren staan achter het plan van de lokale politiek om het Eurovisie Songfestival naar hun stad te halen. Ook ondernemers zien het zitten.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

"Het zal wel een paar centen kosten, maar het is zeker mooi", zegt een man. "Het zou echt leuk zijn als het lukt", vinden twee meisjes. Een vrouw sluit zich hier bij aan. "Het is heel goed voor de stad, echt een happening."

Maar niet iedereen is positief. "Niet doen!", raadt een inwoner aan. "Dat is veel te druk en het past niet bij deze stad."

Bidbook
De gemeenteraad van Den Bosch ziet het wél zitten. De partijen besloten dinsdagavond in grote meerderheid dat er een 'bidbook' wordt gemaakt. Daarin staat wat de stad te bieden heeft en hoeveel ze mee wil betalen.

Het levert de stad natuurlijk ook wat op als het songfestival naar Brabant komt. De delegaties uit zo'n 42 landen moeten wel ergens eten en slapen. "Ik ben er helemaal klaar voor. Ze mogen van mij morgen al komen", vertelt hotelier Theo Persoons.

Jeroen Dona van de Brabanthallen hoort de bekende tune van het evenement al. "En iedere dag ook een beetje harder." Hij noemt de centrale ligging in het land en vlakbij snelwegen en het station als groot pluspunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.