Video

Wie kent deze mannen? Politie deelt herkenbare foto's relschoppers Den Bosch

4 juli 2019 om 13:37
nl
De politie heeft herkenbare foto's gedeeld van supporters van FC Den Bosch die zich hebben misdragen rondom de wedstrijd van hun club tegen Go Ahead Eagles. De relschoppers maakten deel uit van een grotere groep. Eerder riep de politie alle betrokkenen op zich te melden, anders zouden herkenbare foto's verspreid worden. Twee mannen gaven daaraan geen gehoor.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Eerder op donderdag verspreidde de politie de foto's van vier mannen. Twee van hen meldden zich vervolgens, dus die foto's zijn alsnog offline gehaald.

Na de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles op 22 mei ontstonden rellen bij stadion De Vliert in Den Bosch. Een grote groep supporters van FC Den Bosch keerde zich met grof geweld tegen de politie. Ze gooiden onder meer met stenen, fietsen en stukken hekwerk.

Vorige week deelde de politie foto's van twaalf betrokkenen. De foto's waren geblurd, onherkenbaar gemaakt. De politie gaf de jonge mannen op de foto's een week de tijd om zich te melden, anders zouden herkenbare foto's verspreid worden. Negen mannen besloten inderdaad om zich te melden nog voor hun herkenbare foto's online kwamen.

Aanvankelijk zochten de supporters van FC Den Bosch na de wedstrijd in de nacompetitie de confrontatie met supporters van de Go Ahead Eagles. Ze bereikten de supporters van de tegenpartij niet, door tussenkomst van de politie.

Het geweld richtte zich vervolgens tegen de politiemensen. Er raakten geen agenten gewond. Er werden meteen vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Wachten op privacy instellingen...

FC Den Bosch verloor die woensdagavond met 1-0 van Go Ahead Eagles en was daardoor uitgeschakeld in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Lang leken de Bosschenaren het te gaan redden, maar in de slotfase ging het toch mis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.