A67 naar Eindhoven weer open, nadat vrachtwagen bovenop auto terechtkwam: wel nog forse file

4 juli 2019 om 14:15
nl
De A67 is sinds halfvijf donderdagmiddag weer open. De weg was uren dicht in de richting van Venlo naar Eindhoven na een heftig ongeluk met een vrachtwagen en een auto. De vrachtwagen kantelde en kwam bovenop de auto terecht. De weg was dicht tussen Liessel en Asten. Hoewel de weg rond halfvijf weer openging, is de file richting Eindhoven nog fors en dat zal volgens Rijkswaterstaat ook nog even zo blijven.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

In eerste instantie was de verwachting dat de weg tot zes uur dicht zou zijn, maar uiteindelijk was de weg dus iets eerder weer open. De vrachtwagen wordt na acht uur geborgen. Tot die tijd geldt er op de A67 een snelheidsbeperking. In verband met schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden gaan donderdagavond opnieuw rijstroken dicht.

Wachten op privacy instellingen...

Filmers van het ongeluk
Zowel vlak achter het ongeluk als in de andere rijrichting stond lange tijd file. Dat kwam mede doordat mensen op de andere rijbaan het ongeluk probeerden te filmen, meldt de brandweer. De politie laat donderdagavond weten dat het gaat om zo'n veertig automobilisten die al bellend of filmend voorbijkwamen. Zij kunnen een boete tegemoetzien van 240 euro.

Verkeer van Venlo naar Eindhoven kon het beste omrijden via Roermond (A73 en A2). Automobilisten richting Den Bosch of Rotterdam konden beter Nijmegen aanhouden (A73 en A50).

Zwaargewond
Bij het ongeluk raakte de vrachtwagenchauffeur zwaargewond. De bijrijder van de auto zat enige tijd bekneld. De bestuurder van die auto kwam met de schrik vrij, meldt de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.