Video

Met eigen volkslied willen Guido Weijers en Freek Haverman het gevoel van Breda Live overbrengen

5 juli 2019 om 22:54
nl
“Waar moet je zijn geweest? Bij ons in Breda!” Zo klonk het vrijdagavond door de speakers op het Chasséveld in Breda tijdens de eerste dag van het muziekfestival Breda Live. Cabaretier Guido Weijers en manager Freek Haverman sloten het festival knallend af met een nieuw lied, speciaal gemaakt voor de stad: ‘Bij ons in Breda’.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

"Het is de parel waar ik zo van hou. Mijn stad in Brabant blijf ik altijd trouw." De eerste twee zinnen van het lied spreken de trots al uit voor de stad. Het koppel uit Breda wilde voor het festival dan ook een echt 'Bredaas anthem’ maken.

“Met het lied willen we het gevoel overbrengen van Breda Live: de ontspannen sfeer van het Bredase feestje”, zegt Haverman.

Beluister hier het anthem voor Breda Live:

'Iets extra's voor Breda Live'
Guido Weijers presenteert dit jaar voor de derde keer Breda Live. Vrijdag traden onder anderen Davina Michelle, BLØF en Racoon op. Zaterdag staan onder andere Jett Rebel, Ilse DeLange en Guus Meeuwis op het podium.

“Ons werd gevraagd of we dit jaar iets extra’s konden toevoegen. Toen kwamen we op het idee om een soort Bredaas volkslied te maken, maar dan voor Breda Live. Samen met zanger Menno Goedhart zijn we toen gaan schrijven”, vertelt Haverman.

Het lied was volgens Haverman op zo’n manier geschreven, dat het publiek goed mee kon doen. En dat was dan ook te merken: het hele publiek zong uit volle borst ‘Breda!’.

Volkslied
Zaterdag zingen de twee opnieuw het lied op de tweede (en laatste) dag van het festival. Dat is ook de dag dat twee mensen elkaar het ja-woord gaan geven op het podium voor 15.000 mensen.

Haverman hoopt dat het lied niet alleen wordt gezongen op Breda Live. “Het zou mooi zijn als het een klassiek Bredaas volkslied wordt en dat het lied blijft hangen in Breda. Misschien klinkt het wel in de kroegen op feestelijke momenten, als NAC bijvoorbeeld weer eens wint.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.