Video

Tranen, maar vooral ook trots bij fans OranjeLeeuwinnen na verloren WK-finale

7 juli 2019 om 20:38
nl
Dikke tranen bij de fans van de OranjeLeeuwinnen in Lyon. De nederlaag in de WK-finale tegen de Verenigde Staten doet zeer. Het geloof was er heel de avond in het stadion, maar het was niet genoeg. De OranjeLeeuwinnen gingen met 2-0 ten onder.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Onze verslaggevers Eva en Ronald van 't Brabants WK Buske, volgden de Leeuwinnen en de vele Brabantse fans vanaf de allereerste wedstrijd op het WK in Frankrijk. Op deze slotdag van het WK waren ze er ook weer bij. Na afloop van de wedstrijd boden ze teleurgestelde fans een schouder om op uit te huilen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Brabantvlag
Ook volgden Eva en Ronald Indy van Heumen uit Neerloon. Zij kwam tijdens de wedstrijd tegen Zweden op de televisie, mét een Brabants vlaggetje op haar wang. Ze had helaas geen kaartjes voor de finale, maar omdat ze Brabant zo goed vertegenwoordigde met haar vlaggetje, verraste Omroep Brabant haar met tickets voor de finale.

Indy’s WK-dag begon zondag vrolijk. Ze zette natuurlijk weer de Brabantse vlag op haar wang. En dit keer deelde ze de 'Brabant-tattoo' ook uit aan andere fans.

Na afloop van de finale is Indy teleurgesteld. “Jammer, heel erg balen”, verzucht ze. Tot het laatste moment heeft ze hoop gehouden. Na het laatste fluitsignaal is er bij Indy, net als bij de vele andere fans, de pijn van de verloren finale, maar ook de trots dat de OranjeLeeuwinnen zover zijn gekomen. "Ze hebben er keihard voor gevochten."

Wil je alles over de OranjeLeeuwinnen en het WK op je gemak teruglezen? Kijk dan op onze speciale themapagina.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.