'KNVB moet nu echt werk maken van een goede vrouwencompetitie', zegt José van Hoof

8 juli 2019 om 08:52
nl
Niet bij de pakken neerzitten en juist doorpakken. José van Hoof uit Helmond, een van de vrouwelijke voetbalinternationals van het eerste uur, vindt dat de bal nu bij de KNVB ligt. De 2-0 nederlaag in de finale betekende weliswaar een eind aan de aspiraties van de OranjeLeeuwinnen, maar dit moet volgens Van Hoof voor de bond het moment zijn om werk te maken van een goede vrouwencompetitie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door


“Natuurlijk was ik teleurgesteld. Iedereen was dat wel, denk ik”, blikt de nog steeds balvaardige Helmondse terug op de eindstrijd. “Je hoopte dat de ploeg, nu ze het zo ver had geschopt, zou doordrukken, maar het ging niet. Amerika was toch wel iets sterker. Desondanks hebben de leeuwinnen een knappe prestatie geleverd.”

Teken om te investeren
Maar wat nu? Hoe kunnen de spelers en vooral de KNVB munt slaan uit de zegereeks, die pas in de eindstrijd werd gestopt? Van Hoof. “Ik vraag me af of de bond gaat doorpakken. Dit toernooi moet een teken zijn dat heel veel meisjes en vrouwen op niveau willen voetballen. Of dat gaat lukken? Ik vraag het me een beetje af.”

'Geld vrijmaken'
“Het heeft al veel te lang geduurd dat we zo ver zijn gekomen. Ik heb al eens eerder gezegd dat het een teken aan de wand is dat vrijwel alle internationals in het buitenland spelen. En waarom? Omdat onze vrouwencompetitie niet zoveel voorstelt", zegt José.

"Ik vind dat echt jammer, omdat er echt genoeg talent aan zit te komen. Maar bij welke clubs moeten die straks gaan voetballen? Dat is voor mij de grote vraag. Ik vind dat de KNVB nu veel geld moet vrijmaken die de bond in de eigen competitie zou moeten gaan steken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.