Meisje (12) uit instelling misbruikt: dader krijgt twee jaar cel en moet smartengeld betalen

BREDA - Onder meer voor ontucht met een meisje van twaalf heeft een man uit Sprang-Capelle een gevangenisstraf van twee jaar gekregen. Zes maanden hiervan zijn voorwaardelijk. De rechtbank in Breda sprak hem vrij van verkrachting, omdat er onvoldoende bewijs is voor dwang.

Het slachtoffer woonde destijds in een instelling in Goirle. Ze was bij de man in de auto gestapt en daarna reden ze naar Tilburg. Hier pleegde hij, in de wagen, seksuele handelingen met haar. Dit gebeurde vorig jaar juni.

'Ernstig strafbaar feit'
De rechtbank spreekt, zeker gezien de leeftijd van het meisje, van een ernstig strafbaar feit. Verkrachting kon niet worden aangetoond, omdat niet bewezen is dat de man tegen de zin van het slachtoffer handelde. Het meisje kan overigens rekenen op 7500 euro smartengeld.

De rechter achtte behalve de ontucht ook bewezen dat de 29-jarige man zijn partner heeft mishandeld en dat hij illegaal in het bezit was van een wapen en munitie. De man uit Sprang-Capelle heeft toegegeven dat hij op dit gebied de wet heeft overtreden.

Verslaafd aan drugs
Uit de uitspraak blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook is hij verslaafd aan drugs, waarvoor hij zich moet laten behandelen. Dit gebeurt in de proeftijd van twee jaar die ingaat nadat zijn celstraf erop zit.