Drie doden bij ernstig ongeluk op N272 bij Handel

HANDEL - Op de N272 (Peeldijk) bij Handel is zaterdagochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Hierbij waren drie auto's betrokken. Drie mensen kwamen om het leven. Twee gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk op de kaarsrechte weg gebeurde rond kwart over zeven.

Een buurman werd wakker van de klap. "Toen ik keek, zag ik dat veel mensen al aan het helpen waren", vertelt hij. "Ook een traumahelikopter was heel snel aanwezig."

Op de verkeerde weghelft
Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. "Dit onderzoek gaat nog enkele uren duren", laat een politiewoordvoerder weten. "De weg blijft tot die tijd in beide richtingen afgesloten."

Het lijkt er volgens hem vooralsnog op dat een van de betrokken auto's door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam en daar met twee tegemoetkomende auto's in botsing kwam. "De eerste tegenligger werd in de flank geraakt en sloeg over kop. In deze auto zaten twee vrouwen. Zij raakten gewond en zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Met de tweede tegenligger volgde een frontale aanrijding, waarbij de drie mensen om het leven kwamen."

Een jaar geleden
Bijna een jaar geleden vond er ook al een ernstig ongeluk plaats op de N272. Begin september botsten daar drie auto's en een vrachtwagen op elkaar. De ravage was groot, maar bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

UPDATE: Man (31) uit Erp omgekomen bij ongeluk in Handel, identiteit andere doden nog niet bekendgemaakt

Het ongeluk op de N272 bij Handel gebeurde rond kwart over zeven. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
Meer over dit onderwerp:
HANDEL VERKEERSONGEVALLEN VERKEERSDODEN N272