Eindhoven Airport enige tijd dicht na bedreiging, passagiers vast in vliegtuig en terminal

EINDHOVEN - Eindhoven Airport is zondag aan het eind van de middag en het begin van de avond enige tijd afgesloten geweest vanwege een bedreiging. Passagiers mochten een vliegtuig niet uit of ze moesten in het gebouw geruime tijd wachten.

Bij de politie zou een melding zijn binnengekomen dat een Belgische man het doelwit zou zijn van zware criminelen. Omdat hij op dat moment op de luchthaven was om een familielid op te pikken, rukten politie en marechaussee groots uit. Ze droegen agenten kogelwerende vesten en cirkelden er twee politiehelikopters rond, waaronder één van de Dienst Speciale Interventies, waar arrestatieteams onder vallen.

Escorte
De Belgische man is op de luchthaven opgespoord en in veiligheid gebracht. Daarna is hij onder politiebegeleiding naar de grens gebracht en overgedragen aan de Belgische autoriteiten. Wat de bedreiging precies was en of de Belgische man een bekende is van de politie, is niet duidelijk.

Rond halfzeven werd Eindhoven Airport weer vrijgegeven.

De tekst gaat verder onder de video.

Vervelend
"We mochten niet uitstappen vanwege een incident in de terminal", vertelt één van de passagiers die aan boord zaten van de vlucht uit het Kroatische Rijeka. "Verder was er eigenlijk geen enkele informatievoorziening."

"Uiteindelijk mochten we het vliegtuig uit, maar daarna werden we met een man of 150 'opgesloten' bij de paspoortcontrole. Daar moesten we bijna drie kwartier wachten, zonder informatie en zonder toilet. Al met al een hele vervelende situatie."

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT BEDREIGINGEN 112