Natuurgenezer Klaus Ross krijgt voorwaardelijke celstraf voor dood van drie patiënten

15 juli 2019 om 14:00
nl
Natuurgenezer Klaus Ross is door de rechtbank in het Duitse Krefeld veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Dit betekent dat hij pas de cel in hoeft wanneer hij opnieuw de fout in gaat. Ross wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van drie patiënten, onder wie een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Het Duitse OM had eerder maandag drie jaar celstraf geëist.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ross behandelde in 2016 Nederlandse kankerpatiënten in het Duitse dorpje Bracht, vlakbij Roermond. Twee vrouwen en een man overleden na deze behandeling. Naast de vrouw van 43 uit Wijk en Aalburg ook een 55-jarige man uit Apeldoorn en een vrouw uit Duitsland.

Volgens justitie overleden de patiënten als gevolg van een forse overdosis van het alternatieve middel 3-broompyruvaat (3-BP), een glucoseremmer. Ross zou geweten hebben hoe gevaarlijk de stof was.

LEES OOK:Natuurgenezer Klaus Ross heeft geen idee waardoor drie van zijn patiënten zijn overleden

De advocaat van de natuurgenezer pleitte voor vrijspraak of op zijn minst een milde voorwaardelijke celstraf. In een emotioneel laatste woord gaf Ross aan te willen dat hij het weer goed kon maken. "Maar dat gaat niet."

De natuurgenezer werkt inmiddels als zelfstandig verpleger. Zijn vrouw is van hem gescheiden en zijn zoon wil niks meer met hem te maken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.