Eindhoven Airport werd afgesloten na valse melding, dreiging blijkt verzonnen

EINDHOVEN - De afsluiting van de hal van Eindhoven Airport afgelopen zondag blijkt het gevolg te zijn geweest van een valse melding. Een man van 46 uit het Belgische Turnhout die meldde dat zware criminelen hem hadden bedreigd met een aanslag, heeft dit verhaal verzonnen. Dat heeft het parket van Antwerpen dinsdag bevestigd.

Zondagavond meldde een vrouw uit de regio Brussel bij de politie dat ze verontrustende berichten kreeg van een kennis. Die kennis zou een vriend van haar met de dood bedreigen. Dit 'slachtoffer' was op dat moment op Eindhoven Airport om een familielid op te pikken. Volgens het parket was de dreiging 'bijzonder ernstig'. De politie in België heeft toen de politie in Nederland ingelicht.

De politie en marechaussee rukten bij Eindhoven Airport vervolgens groots uit. Zo droegen agenten kogelwerende vesten en er cirkelden twee politiehelikopters boven de luchthaven. De vertrekhal werd gesloten en passagiers mochten hun vliegtuig niet uit of ze moesten in het gebouw wachten.

LEES OOK: Eindhoven Airport enige tijd dicht na bedreiging, passagiers vast in vliegtuig en terminal

De 46-jarige man werd uiteindelijk op het vliegveld aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend en is dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij wordt aangeklaagd voor het verspreiden van valse inlichtingen. Waarom de man zelf de dreigberichten verstuurde, is volgens het parket nog niet duidelijk. Hij is geen bekende van justitie in België.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN EINDHOVEN AIRPORT BEDREIGINGEN