Eindhoven Airport werd afgesloten na valse melding, dreiging blijkt verzonnen

16 juli 2019 om 13:58
Afsluiting Eindhoven Airport zondag bleek voor niets (Foto: Sem van Rijssel, SQ Vision).
Afsluiting Eindhoven Airport zondag bleek voor niets (Foto: Sem van Rijssel, SQ Vision).
De afsluiting van de hal van Eindhoven Airport afgelopen zondag blijkt het gevolg te zijn geweest van een valse melding. Een man van 46 uit het Belgische Turnhout die meldde dat zware criminelen hem hadden bedreigd met een aanslag, heeft dit verhaal verzonnen. Dat heeft het parket van Antwerpen dinsdag bevestigd.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Zondagavond meldde een vrouw uit de regio Brussel bij de politie dat ze verontrustende berichten kreeg van een kennis. Die kennis zou een vriend van haar met de dood bedreigen. Dit 'slachtoffer' was op dat moment op Eindhoven Airport om een familielid op te pikken. Volgens het parket was de dreiging 'bijzonder ernstig'. De politie in België heeft toen de politie in Nederland ingelicht.

De politie en marechaussee rukten bij Eindhoven Airport vervolgens groots uit. Zo droegen agenten kogelwerende vesten en er cirkelden twee politiehelikopters boven de luchthaven. De vertrekhal werd gesloten en passagiers mochten hun vliegtuig niet uit of ze moesten in het gebouw wachten.

De 46-jarige man werd uiteindelijk op het vliegveld aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend en is dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij wordt aangeklaagd voor het verspreiden van valse inlichtingen. Waarom de man zelf de dreigberichten verstuurde, is volgens het parket nog niet duidelijk. Hij is geen bekende van justitie in België.

Wachten op privacy instellingen...