Verdriet om mislopen Songfestival, 'maar ze krijgen nog steeds de groeten uit Brabant'

16 juli 2019 om 18:57
Geen Songfestival naar Den Bosch. (Foto: archief)
Geen Songfestival naar Den Bosch. (Foto: archief)
Douze de groeten uit Brabant. Het leek zo mooi, maar het Songfestivalsprookje is dinsdag in duigen gevallen. Het liedjesfestijn wordt volgend jaar definitief niet in Den Bosch gehouden. Directeur Jeroen Dona van de Brabanthallen en wethouder Mike van der Geld reageren teleurgesteld maar met opgeheven hoofd. "We gaan ze nog steeds de groeten doen uit Brabant", zegt Dona.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld", reageert Dona, "want als je aan zoiets meedoet dan wil je winnen. Maar helaas hebben we net tekortgeschoten."

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 ging onder meer niet naar Den Bosch omdat de stad veel minder geld bood dan de andere deelnemende steden Arnhem, Rotterdam, Maastricht en Amsterdam. Ook twijfelde de NPO of de Brabantse hoofdstad wel voldoende hotelkamers beschikbaar heeft.

Wachten op privacy instellingen...

Opsteker
"Er zijn helaas steden die meer geschikt zijn", gaat Dona verder. "Daar moeten we ons bij neerleggen." Het is voor de directeur van het Bossche evenementencentrum wel een opsteker dat de NPO de Brabanthallen zelf als 'zeer geschikt' beoordeelde.

Ook wethouder Mike van der Geld van Den Bosch vindt de afwijzing 'bijzonder jammer'. "We staan nog steeds achter de plannen die we gepresenteerd hebben. Voor de volle honderd procent."

Volgens Van der Geld was het aantal hotelkamers niet zozeer het probleem, maar is het Den Bosch niet gelukt om de kamer ook echt 'te blocken' voor de periode dat het Songfestival wordt gehouden. "Andere steden hebben dat wel gedaan. Een leermoment voor de toekomst."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...