Op YouTube is het vooral ellende, daarom wordt het tijd om te vloggen hoe mooi Bergen op Zoom is

BERGEN OP ZOOM - Een overval op een snackbar, een rel over het ruimen van begraafplaatsen en een komische anti-reclamevlog. Nee, het imago van Bergen op Zoom is niet bepaald pittoresk of idyllisch in de kliktoppertjes over de stad op YouTube. En dat moet snel veranderen, zegt Dominique Hopmans (23).

Het VVD-raadslid vraagt daarom iedereen die een beetje handig is met een camera of een telefoon een promotiefilmpje te maken van de stad.

“Ik stel me voor dat mensen op een zonnige dag eropuit gaan in de mooie omgeving van de Brabantse Wal. We hebben genoeg monumenten zoals het Markiezenhof, Fort de Roovere en de Peperbus die gefilmd kunnen worden. Het gaat erom dat mensen hun trots uitdragen”, zegt Dominique.

Niet eerlijk
Hij stoort zich al een tijdje aan de filmpjes die nu bovenaan prijken op YouTube. “Het is een ergernis, een gevoel van onrecht ook. Toen ik op een middagje keek naar wat voor filmpjes er over Bergen op Zoom op staan, kwam ik van een koude kermis thuis. Ik dacht: Als dit nu het beeld is van de stad dan kunnen we zo niet verder.”

Kremerstraat in Bergen op Zoom

Het stadsbestuur ziet het idee van het jongste raadslid van Bergen op Zoom wel zitten. Er wordt nu serieus nagedacht om er een wedstrijd van te maken. Dominique: “Er komt ook een prijs maar wat het precies wordt, weet ik nog niet. Zelf doe ik in ieder geval niet mee. Ik geloof in de talenten van onze inwoners dus dat komt wel goed.”

Meer over dit onderwerp:
VLOGGEN YOUTUBE BERGEN OP ZOOM TOERISME