Video

'Ongelofelijk dat ze nu zelfs kinderkledingzaken leeghalen', personeel Ko&Flo geschokt na ramkraak

18 juli 2019 om 12:36
nl
De schok is groot bij het personeel van kinderkledingwinkel Ko&Flo aan de Leijsenhoek in Oosterhout. De ramkraak die daar woensdagnacht plaatsvond, veroorzaakte een ware ravage. Met een auto werd de pui vernield. Vervolgens gingen de daders ervandoor met voornamelijk dure jassen. In totaal werd voor zeker twintigduizend euro aan dure merkkleding meegenomen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De dieven zijn volgens Mara van Dongen, die in de winkel werkt, 'heel doelgericht' te werk gegaan. "Ze wisten waarvoor ze kwamen." Dat blijkt volgens haar uit camerabeelden die ze heeft bekeken. Daarop zijn drie daders met bivakmutsen te zien.

Van Dongen vermoedt dat de dieven al eerder in de zaak zijn geweest om de boel te verkennen. De nieuwe collectie kwam pas vorige week binnen en precies die kledingstukken zijn meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...

De dieven reden de winkel rond halftwee binnen. "Ik dacht eerst nog dat het ging om baldadigheid, dat er een raam was ingegooid", vertelt een buurtbewoner die wakker werd van de knal. Toen hij wat later besloot te gaan kijken, zag hij de ravage die was aangericht.

Hij verbaast zich over de werkwijze van de daders. "Kennelijk zijn ze in volle vaart over de trottoirband van het plantsoen voor de winkel gereden, waardoor de auto werd gelanceerd en in de etalage van de winkel belandde."

 

 

'Het gaat om serieus geld'
De politie onderzoekt de ramkraak. De winkel blijft deze donderdag sowieso gesloten. Toen de personeelsleden donderdagochtend aankwamen, zagen ze meteen dat er heel veel dure jassen zijn meegenomen. Die jassen van onder meer Napa Pijri, Parajumpers en babyjasjes van Le Chic kosten 150 tot 600 euro per stuk.

"Dat ze nu zelfs kinderkledingzaken leeghalen, ongelofelijk", verzucht medewerkster Mara van Dongen. "Maar ja, het gaat om serieus geld..."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.