Gif in matrassen: Beter Bed wil zoveel mogelijk winkels van Matratzen Concord verkopen

19 juli 2019 om 08:31
nl
Beter Bed wil voor het eind van dit jaar zoveel mogelijk vestigingen van Matratzen Concord verkopen. De Duitse winkelketen, onderdeel van Beter Bed, kwam in de problemen door een gifschandaal. Verschillende partijen hebben al interesse getoond in die winkels, laat de Udense beddenverkoper weten in een kwartaalupdate.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De problemen in Duitsland leidden de voorbije maanden tot nijpende financiële problemen op het hoofdkantoor in Uden.

Schuimmatrassen
Matratzen Concord verkocht een tijdlang schuimmatrassen die te veel giftige stoffen bleken te bevatten. Consumenten lieten de keten daarna massaal links liggen. Het herstel op de Duitse markt bleef vervolgens langer uit dan verwacht.

Beter Bed wil zich steeds meer op de Benelux richten. Daar stegen de opbrengsten in het tweede kwartaal met bijna vijftien procent tot 38,7 miljoen euro. Ook de groothandelstak en de Zweedse keten Sõngjõtten voerden hun omzet op. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland sloot het bedrijf de afgelopen twaalf maanden 165 verliesgevende vestigingen van Matratzen Concord, waardoor de omzet met ruim vijftien procent afnam tot 44,7 miljoen euro.

Groei
Al met al daalden de opbrengsten met 1,1 procent tot 88,6 miljoen euro. Op vergelijkbare basis, dus zonder invloed van sluitingen van winkels, was daarentegen sprake van 2,4 procent groei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.