Jordania wil zijn geld terug van FC Den Bosch en stapt naar de rechter

19 juli 2019 om 14:01
nl
Zakenman Kakhi Jordania wil beslag laten leggen op goederen van FC Den Bosch en stapt naar de rechtbank. Hij wil op die manier het geld terugkrijgen dat hij in de voetbalclub heeft gestoken. De zakenman en FC Den Bosch staan woensdag tegenover elkaar voor de rechtbank.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De Georgische zakenman kreeg donderdag van de KNVB te horen dat hij FC Den Bosch niet mag kopen. Hij wilde 99,9 procent van de aandelen kopen om de club uit de financiële problemen te halen. De KNVB zette daar een streep door, omdat de herkomst van het geld niet duidelijk genoeg was.

Een dag later liet Jordania weten dat hij beslag wil leggen op de goederen van FC Den Bosch.

"We vinden het jammer dat hij deze weg heeft gekozen", zegt een woordvoerder van FC Den Bosch. "We werden verrast door de dagvaarding. We hadden dit veel liever in goed overleg afgehandeld. Hij claimde tot voor kort dat hij het beste met de club voorhad. Jordania denkt daar nu kennelijk anders over. We zullen ons woensdag netjes bij de rechtbank melden en dan gaan we ook inhoudelijk op de zaak in."

Financiële problemen
FC Den Bosch heeft al langere tijd financiële problemen. De club heeft van de licentiecommissie van de KNVB nu uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting van 3,8 miljoen euro voor het komende voetbalseizoen rond te krijgen.

"We werken daar hard aan", zegt een woordvoerder van FC Den Bosch. "De gang naar de rechter maakt dat er zeker niet makkelijker op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.