Autobranden blijven Oss teisteren, dit keer is het raak op de Staringstraat

20 juli 2019 om 06:00
De auto op de Staringstraat in Oss was niet meer te redden. (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De auto op de Staringstraat in Oss was niet meer te redden. (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
In Oss is vrijdagnacht weer een auto in vlammen opgegaan. Dit keer was het raak op de Staringstraat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het vuur werd rond vijf uur ontdekt. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Begin november vorig jaar ging hier ook al een auto in vlammen op.

Website
Oss wordt al maandenlang geteisterd door autobranden. Het rechercheteam dat de autobrandenreeks onderzoekt, lanceerde eind juni een speciale website. Doel van deze site is om bewoners te informeren over het onderzoek. Ook willen ze de omwonenden hierbij betrekken.

De recherche gaat ervan uit dat de meeste branden zijn aangestoken. Agenten hebben bijna dertig branden in onderzoek. “Daarbij gaat het niet alleen om sporenonderzoek. Wij hebben met heel veel buurtbewoners gesproken en er is intensief aandacht besteed aan het analyseren van camerabeelden. Op dit moment zijn wij daar nog volop mee bezig.”

Geographic profiling
Vanwege de vele autobranden riep burgemeester Wobine Buijs inwoners begin april al op op om uit te kijken naar een mogelijke pyromaan.

Het rechercheteam dat de autobranden onderzoekt, krijgt hulp van specialisten. Zo is een expert op het gebied van geographic profiling aan het team gekoppeld. Aan de hand van de locaties van de autobranden en andere gegevens kan een profiel van de dader worden opgesteld.

“Wij houden er ernstig rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt", vertelde een coördinator eind juni. "Maar om daarover zekerheid te krijgen, is verder onderzoek noodzakelijk.”

Wachten op privacy instellingen...