Video

'40 graden? 80 graden is pas het echte werk!', saunabezoekers worden niet warm of koud van de zomer

24 juli 2019 om 14:31
nl
Terwijl de mussen van het dak vallen, het water rijkelijk over de randen van het zwembad klotst en de airco’s overuren draaien, zijn er altijd mensen voor wie het allemaal nog veel gekker kan. Voor deze bikkels is 40 graden nog maar kinderspel. Nee, 80 graden of meer, da’s pas het echte werk. Het is dan ook aardig druk in de sauna’s van Wellness-Hotel Stadspark in Bergen op Zoom. Heet? Nee, heerlijk!
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

“Zeker met de hitte buiten, vind ik het erg aangenaam”, zegt vaste saunagast Jeanine uit Antwerpen. Bart Langenberg van het Stadshotel is niet verbaasd over deze reactie: “Wanneer je regelmatig naar de sauna gaat, train je de conditie van je huid. Je kunt daardoor beter tegen de hitte omdat je het gewend bent. Je transpireert makkelijker en dus kun je de warmte beter kwijt.”

Tips van Bart
“Het is wel belangrijk dat je na de sauna rustig afkoelt. Niet te plotseling en niet te koud want dan sluiten de huidporiën te snel en dan is het effect minder. Bovendien is het belangrijk om op tijd te drinken en te eten. Door het zweten, verlies je mineralen en zouten en dat kun je aanvullen met vruchtensapjes of salades. Luister altijd goed naar je lichaam.”

Inmiddels heeft Bart de sauna voor Jeanine ‘opgegoten’ tot zo’n negentig graden. Geroutineerd vleit ze zich neer op de houten bank in de luxe saunaruimte van het hotel: “Ik moet er wel een eindje voor rijden maar ik kom hier graag. Ik kan goed tegen de hitte. Zeker nu ik het eenmaal gewend ben, is het goed te doen, zelfs met deze hitte buiten.”

Bart: “Bedenk dat het hier negentig graden is en dat betekent dat het buiten altijd nog kouder is. Dus dan valt het altijd mee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.