Kaartenactie moet vrouw die van tokkelbaan viel helpen tijdens herstel

24 juli 2019 om 19:51
nl
De organisatie van het festival Ploegendienst in Breda wil Eline, de vrouw die twee maanden geleden op het festivalterrein vanaf een tokkelbaan naar beneden viel, een hart onder de riem steken tijdens haar herstel. Volgens de organisatie is ze nog ‘keihard aan het knokken voor een goed herstel’. De organisatie heeft daarom een kaartenactie opgezet: “Voor iedere hersteldag willen we haar een kaartje geven.”
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Eline werd 25 mei tijdens dancefestival festival Ploegendienst bij de Galderse Meren in Breda vastgemaakt aan de kabel van de tokkelbaan. Toen ze het platform verliet, schoot de zekering los en viel ze van metershoog naar beneden. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het filmpje van het ongeval staat op Dumpert.

Wachten op privacy instellingen...

Het slachtoffer zou meerdere ruggenwervels hebben gebroken en liep verschillende arm- en beenbreuken op. Ze werd geopereerd en is al maanden bezig met revalideren. Inmiddels is ze thuis en loopt ze op krukken. Hoewel het er volgens de organisatie van Ploegendienst wel naar uit ziet dat ze volledig zal herstellen, zal ze nog wel ‘een periode hard moeten werken’.

Kaartenactie
Reden voor de organisatie om haar ‘een beetje extra liefde en support te geven’. “In overleg met Eline willen we iedereen oproepen een kaartje te sturen waarin jullie haar een hart onder de riem steken. Op elk kaartje zetten we een cijfer. We beginnen bij 1, tot hopelijk wel een paar honderd, zodat ze elke dag van haar herstel een kaartje kan openmaken”, aldus de organisatie.

Wachten op privacy instellingen...

Kaartjes kunnen gestuurd worden naar Nikkelstraat 25, 4823 AE in Breda. De organisatie zorgt er dan voor dat ze bij Eline terecht komen.

Een woordvoerder van festival Ploegendienst zegt dat dit ‘het minste is dat ze kunnen doen’. “Iedereen geniet van het heerlijke weer, maar onze Eline is nog keihard aan het knokken voor een goed herstel.”

Het ongeluk werd veroorzaakt door een menselijke fout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.