Deel van Merwedebrug A27 dicht door hitte, files zorgden voor meer dan twee uur vertraging

WERKENDAM - De Merwedebrug in de A27 bij Werkendam is donderdagmiddag gekoeld met water. De stalen brugdelen zijn door de hoge temperatuur uitgezet en hierdoor kon de brug niet goed open of dicht. Vanwege het koelen was in beide richtingen de rechterrijstrook dicht. Dit leverde uren vertraging op. Rijkswaterstaat meldt dat vrijdag de brug, zolang dat nodig is, opnieuw wordt gekoeld.

Van Breda naar Gorinchem stond voor de Merwedebrug 5 kilometer file. Automobilisten moesten rekening houden meer dan twee uur vertraging. Ook de andere kant op, richting Brabant, was het lang stilstaan. Sommige automobilisten meldden dat ze al drie uur voor de Merwedebrug stonden te wachten.

LEES OOK: Meer dan drie uur in de file voor de Merwedebrug vanwege hitte: 'Dit nog nooit meegemaakt'

'Geen gevaar'
De brug kon niet goed open en dicht, maar is op dit moment wel goed gesloten. "Er is nu dus geen gevaar voor het verkeer dat over de brug moet", vertelde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Wel moest al het verkeer een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur aanhouden.

LEES OOK: Hitterecord opnieuw verbroken: ruim door de 40-gradengrens [LIVEBLOG]

De brug was donderdag gestremd voor het scheepvaartverkeer. Voorlopig kan de brug nog niet open voor hoge schepen.

Dat de brug niet meer goed open en dicht kan door het warme weer kwam niet eerder voor. "Dit is de eerste keer dus het is echt uitzonderlijk."

Meer over dit onderwerp:
WERKENDAM MERWEDEBRUG VERKEER HITTE