Varkensboer al eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij drugslab in Maarheeze

29 juli 2019 om 12:57
Ontmanteling van drugslab in Maarheeze (foto: Hans van Hamersveld).
Ontmanteling van drugslab in Maarheeze (foto: Hans van Hamersveld).
Een van de verdachten die zondag zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab aan Het Laar in Maarheeze, is Leon van der L. De varkensboer werd in 2016 al veroordeeld tot een celstraf van enkele maanden. Ook toen ging het om betrokkenheid bij een drugslab.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Beide drugslabs waren gevestigd in loodsen die enkele honderden meters van elkaar verwijderd liggen in dezelfde straat. Bij de inval afgelopen zondag werden vier mannen opgepakt. Van der L. is volgens de politie eigenaar van de loods.

Amfetamine gevonden
De politie viel de loods binnen ‘nadat er informatie bij de politie was binnengekomen’. In het lab is amfetamine gevonden. De loods werd in het weekend bewaakt; de Landelijke Faciliteit Ontmantelen is maandag begonnen met de ontruiming van het lab.

In juni 2016 werd in een andere loods aan Het Laar ook al een groot drugslab ontdekt. Aanvankelijk leek het om een klein drugslab te gaan. Later bleek het om een professioneel lab te gaan. De politie hield destijds Van der L. ook als verdachte aan.

Onderzoek op locatie afgerond
Het onderzoek op locatie door de politie is maandagmiddag afgerond. Er is een behoorlijke drugscapaciteit aangetroffen. De politie onderzoekt nog om welke hoeveelheden het precies gaat. De vier verdachten zitten nog altijd vast.

In 2016 maakten we opnames bij het drugslab waar Leon van der L. bij betrokken was:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...