Frank Lammers speelt Amerikaanse president: 'Niet slecht voor menneke uit Mierlo' - Omroep Brabant

Frank Lammers speelt Amerikaanse president: 'Niet slecht voor menneke uit Mierlo'

29 juli 2019 om 21:01
nl
“Niet slecht hè, voor een menneke uit Mierlo?” Frank Lammers kan weer een mooie rol op zijn cv noteren. Hij gaat acteren in een grote Amerikaanse serie over het leven van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Eindhovenaar Roel Reiné is de regisseur.
Geschreven door

Lammers gaat de rol spelen van John Adams, de opvolger van George Washington. Adams was een van de invloedrijkste mensen bij het opstellen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring in 1776. “Hij was een belangrijke man voor de Amerikaanse geschiedenis. Dat mag algemeen bekend zijn. Ik had me al eens in hem verdiept voordat Roel Reiné me voor de rol benaderde en ik vond het wel leuk om dit te gaan doen. Je bent al snel een betere president dan de huidige.”

Michiel de Ruyter
Frank Lammers en Roel Reiné kennen elkaar onder meer van de film 'Michiel de Ruyter'. Reiné regisseerde deze Nederlandse bioscoophit, waarin Lammers de hoofdrol speelde. De onlangs overleden Rutger Hauer had hierin overigens een mini-aandeel.

De serie over George Washington wordt in Roemenië opgenomen en is uiteindelijk te zien op History Channel. Het docudrama gaat zes uur duren. Lammers vertrekt volgende week naar Roemenië voor zijn aandeel in de productie. “Ik weet nog niet hoelang het voor mij gaat duren. Dat zien we wel. Ik heb nu vakantie en dan heb ik er wel even tijd voor.”

'Echte leven'
History Channel wil met de documentaire naar eigen zeggen het echte leven tonen van George Washington, 'de man die iedereen kent, maar van wie maar weinigen het echte verhaal kennen'. “Adams was in eerste instantie een tegenstander van Washington, werd vervolgens zijn eerste vervanger en daarna zijn opvolger”, vertelt de goed geïnformeerde Lammers, die eerder dit jaar werd geroemd om de hoofdrol die hij speelt in de razend populaire Netflix-serie Undercover.

Reiné regisseert alle dramascènes in de documentaire over George Washington. Hij werkt samen met Nederlandse cameraman Rolf Rekens. Reiné regisseerde niet alleen 'Michiel de Ruyter'. Ook 'Redbad' staat op zijn naam. Verder regisseerde hij een aantal afleveringen van de serie 'Knightfall', die eerder werd uitgezonden op History Channel.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.