Europees drama PSV: geen Champions League na nederlaag tegen FC Basel

30 juli 2019 om 21:53
nl
PSV speelt dit seizoen niet in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren verloren dinsdagavond met 2-1 van FC Basel, waardoor de Zwitsers naar de derde voorronde van het miljoenenbal gaan.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Vorige week in Eindhoven wist PSV nog met 3-2 te winnen. Pas in de slotfase stelde PSV de zege toen veilig.

Mokerslag Van Wolfswinkel
In de return opende Eray Cömert in de achtste minuut de score voor de Zwitsers via een kiezelharde vrije trap, die via de onderkant van de lat het Eindhovense doel binnensloeg. In de 23e minuut kopte Bruma PSV schitterend op gelijke hoogte. De bal verdween van ongeveer vijftien meter afstand in de kruising.

Wachten op privacy instellingen...

In de tweede helft had PSV aanvankelijk de overhand, maar in de 68e minuut was het de Nederlander Ricky van Wolfswinkel die de Zwitsers op 2-1 zette. PSV moest één keer scoren om de derde voorronde van de Champions League te bereiken, maar dat lukte niet.

Wachten op privacy instellingen...

Voorronde Europa League
PSV deed vorig seizoen wel mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Het elftal van trainer Mark van Bommel strandde toen in de groepsfase.

Nu zal PSV zich moeten opladen voor de derde voorronde van de Europa League. Mogelijke tegenstanders zijn Sturm Graz (Oostenrijk) en FK Haugesund (Noorwegen).

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.