Doorrijder Vught aangehouden, bestuurder liet fietsster (68) zwaargewond achter na aanrijding

VUGHT - De bestuurder van de auto die donderdagmiddag in Vught een 68-jarige fietsster aanreed en vervolgens doorreed, is aangehouden. Dat meldt een wijkagent. Het gaat om een 31-jarige man uit Schijndel. Hij meldde zich op het politiebureau in Boxtel.

De chauffeur negeerde de haaientanden die op de weg stonden en bekommerde zich na de crash niet om het slachtoffer.

Het ongeval gebeurde op de rotonde bij De Schakel en de Laagstraat. De doorrijder reed in een grijze auto die aan de voorkant en aan een spiegel beschadigd was. De auto, met afgebroken linkerspiegel, werd later teruggevonden aan de Glorieuxlaan in Vught. De politie had van getuigen ook een signalement van de bestuurder gekregen.

De eigenaar van de auto was snel gevonden, maar de auto bleek uitgeleend aan een ander, aldus wijkagent Marcel de Rouw. "Waarschijnlijk werd het de bestuurder te heet onder de voeten, want 's avonds meldde hij zich op het bureau."

LEES OOK: Automobilist rijdt door na ongeluk, 68-jarige fietsster zwaargewond achtergelaten in Vught

Het ongeluk vond rond kwart over twaalf plaats. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. De vrouw is met zwaar letsel naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.