Video

'Triest, je trots wordt vernield', slachtoffer autobekrasser Roosendaal baalt van vernielingen

4 augustus 2019 om 15:10
nl
“Je trots wordt vernield. Mensen moeten van andermans spullen afblijven”, zo reageert Bernardo van Bemmelen uit Roosendaal zondag nadat eerder dit weekend zijn auto, van twee jaar oud, werd bekrast. “Heel erg triest”, noemt hij het. Het gaat volgens hem niet om oppervlakkige beschadigingen, maar 'echt om diepe krassen'. En er zijn veel meer slachtoffers, zo heeft hij in de buurt en via social media gehoord.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Bernardo heeft het over in totaal negentien auto’s bij hem in de buurt, die vermoedelijk vrijdagavond bekrast zijn. Niet alleen aan de Koraaldijk waar hij woont, maar ook aan Eleolietdijk en aan de Heliotroopdijk was het volgens hem raak.

Ook auto vrouw toegetakeld
De auto van Bernardo lijkt volgens onze verslaggever die zondag in Roosendaal was het meest toegetakeld. En om het voor hem en zijn vrouw allemaal nog wat erger te maken, werd ook de auto van zijn vrouw te grazen genomen.

Wachten op privacy instellingen...

Financieel vreest Bernardo een ‘aardig probleempje te hebben’ al hoopt hij dat het door de verzekering op een goede manier kan worden opgelost. Hij heeft geen idee wie er achter de vernielingen zit. Hij hoopt daarom dat er mensen zijn die iets hebben gezien.

Ook Fons is de klos
Fons Goossens, die woont aan de Heliotroopdijk, zag de krassen op zijn witte bus pas zaterdagochtend, nadat zijn buurman hem vertelde over de vernielingen aan auto’s in de buurt. “Op een witte bus zie je het iets minder snel”, legt hij uit. Maar ook hij is dus de klos.

De schade vindt hij lastig in te schatten, maar hij houdt het toch op zeker zo’n vijftienhonderd euro.

Wachten op privacy instellingen...

'Laf'
Nog geen jaar geleden werd er ingebroken in de bus van Fons. En van die schrik was hij eigenlijk net bekomen. “Het is de laatste jaren behoorlijk raak in de wijk”, verzucht hij. In de buurt gaan dan ook stemmen op om zelf camera's op te gaan hangen.

“Laf”, noemt Fons de bekrasactie. Zeker omdat de mensen in veel gevallen zelf zullen moeten opdraaien voor de kosten, vermoedt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!