Mathieu van der Poel: 'Ik wil een keer de Tour rijden'

ROOSENDAAL - Mathieu van der Poel wil in de toekomst een keer de Tour de France rijden. Dat zei de alleskunner op de fiets maandagavond tegen Omroep Brabant, voorafgaand aan de start van de Draai van de Kaai.

Het criterium in Roosendaal is het enige in Nederland waar Van der Poel aan meedoet. "Ik heb vorige week Antwerpen gereden, maar vond het ook leuk om er één in Nederland te doen en dit is dicht bij huis. Ik heb ook veel bekende gezichten gezien."

'Ik wil een grote ronde rijden'
Van der Poel rijdt nog een mountainbikewedstrijd en gaat dan de weg weer op. Zien we hem in de toekomst ook bij de Tour de France? "Eerst nog even focussen op de Olympische Spelen, maar daarna wil ik wel een grote ronde rijden. Ooit wil ik de Tour gereden hebben."

In Roosendaal deden verschillende deelnemers aan de Tour de France mee. Het ging onder anderen om etappewinnaar Mike Teunissen. Uiteindelijk won ...Van der Poel.

LEES OOK: Minuut stilte bij Draai van de Kaai na overlijden profwielrenner, winst Mathieu van der Poel

Minuut stilte
Ook Caleb Ewan zou meerijden, maar die zag hier op het laatste moment vanaf na het overlijden van zijn Belgische ploeggenoot Bjorg Lambrecht, die maandag bij de Ronde van Polen omkwam.

Er was zelfs even sprake van annulering van het hele criterium, maar uiteindelijk werd gekozen voor een minuut stilte vooraf.

Lucinda Brand
De wedstrijd voor de vrouwen in Roosendaal werd gewonnen door Lucinda Brand, voormalig Nederlands kampioene op de weg. Tweede werd Giro-winnares Annemiek van Vleuten en Thalita de Jong uit Ossendrecht werd derde.

Van der Poel favoriet
Er kwamen traditiegetrouw veel bezoekers af op de Draai van de Kaai. De meeste mensen kwamen voor de gezelligheid en voor publiekslieveling Van der Poel.