Minuut stilte bij Draai van de Kaai na overlijden profwielrenner, winst Mathieu van der Poel

5 augustus 2019 om 20:29
nl
Mathieu van der Poel heeft maandagavond de veertigste editie van de Draai van de Kaai gewonnen. Voorafgaand aan de start van het criterium werd een minuut stilte gehouden. De wielrenners wilden hiermee de 22-jarige Bjorg Lambrecht herdenken. De Belgische wielrenner van Lotto Soudal overleed eerder op de dag na een valpartij tijdens de Ronde van Polen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Na het eerbetoon gingen de renners van start voor het zoveelste criterium sinds het eind van de Tour de France. Van der Poel, de laatste winnaar van de Amstel Gold Race, demarreerde in de slotfase van het criterium uit een kopgroep van zes renners. Dylan Groenewegen eindigde als tweede, vlak voor Moreno Hofland. 'De Draai' was het enige criterium dat Mathieu van der Poel in Nederland rijdt.

Minuut stilte
Bjorg Lambrecht overleed na een val in de derde etappe van de Ronde van Polen. Nadat dit bekend was geworden, werd druk overlegd of het profcriterium bij de Draai van de Kaai wel door moest gaan. 'Ja', besloot de organisatie.

Wachten op privacy instellingen...

Caleb Ewan en Jasper de Buyst, ploeggenoten van Lambrecht, gingen niet van start in Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...

Derde plek Thalita de Jong
Bij de vrouwen ging de zege naar Lucinda Brand. Annemiek van Vleuten werd tweede, Thalita de Jong uit Ossendrecht werd derde.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.