Man (60) doodgeslagen met barkruk in café in Nuenen, dader moet acht jaar de cel in - Omroep Brabant

Man (60) doodgeslagen met barkruk in café in Nuenen, dader moet acht jaar de cel in

7 augustus 2019 om 13:43
nl
Een 26-jarige man uit Nuenen moet acht jaar de cel in. De rechtbank in Den Bosch heeft hem die straf opgelegd omdat hij in café Van Gogh in Nuenen een Eindhovenaar van 60 heeft doodgeslagen met een barkruk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De twee maakten ruzie in én buiten het café. Volgens de rechter is de Eindhovenaar om het leven gekomen, nadat hij met de zitting van een eiken barkruk was geslagen. Moord is niet bewezen, want dan zou er sprake moeten zijn van een vooropgezet plan. Daarom is hij veroordeeld voor doodslag.

Gruwelijk mis
De ruzie met dodelijke afloop vond plaats in december vorig jaar. De problemen begonnen in het café en werden buiten voortgezet. Daar werden ook klappen uitgedeeld. Later op de avond troffen de twee mannen elkaar opnieuw in de kroeg. Hierbij ging het gruwelijk mis.

De Nuenenaar zegt dat hij de man uit zelfverdediging met een barkruk sloeg. Hij beriep zich daarom op noodweer. Hij zegt dat hij bang was dat de Eindhovenaar verhaal kwam halen voor wat er buiten gebeurd was. Hij dacht dat de man hem zou slaan met een ijzeren staaf die hij bij zich had. In paniek zou hij daarna de fatale klap hebben uitgedeeld.

Volgens de rechtbank was er geen enkele aanwijzing dat de verdachte zou worden aangevallen. Bovendien was de staaf van de 60-jarige man van plastic.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.