Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat van ABN AMRO in Waalwijk - Omroep Brabant
Video

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat van ABN AMRO in Waalwijk

9 augustus 2019 om 05:53
nl
In de Doctor Ringersstraat in Waalwijk is vrijdagochtend rond halfvier een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de ABN AMRO. De gevel van het pand is daardoor zwaar beschadigd.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Of de daders ook iets hebben buitgemaakt is nog onbekend. Volgens getuigen gaat om twee daders die er na de plofkraak met een scooter vandoor zijn gegaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in Waalwijk om het gebouw te checken op eventuele achtergebleven explosieven. Daarbij wordt een robot ingezet. De omgeving is afgezet.

 

Wachten op privacy instellingen...

Gestut
In het gebouw zit, naast de geldautomaat, ook een administratiekantoor. Volgens de eigenaar van het pand moet het gebouw eerst gestut worden, voor er binnen gekeken kan worden naar de schade. Ook de EOD, dat onderzoekt of er nog explosieven zijn in het gebouw, moet volgens een politiewoordvoerder wachten totdat het gebouw is gestut.

De politie roept getuigen op zich te melden. Verder is ze op zoek naar camerabeelden van de plofkraak en informatie over de daders en de scooter. Enkele getuigen hebben ook een wit bestelbusje weg zien rijden richting de Midden-Brabantweg. Vermoedelijk heeft het busje ook iets met de plofkraak.

De politie kan nog niet zeggen of de daders iets buit hebben gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.