Video

Kimberley (20) wil het 'thuis' van haar dementerende oma redden: 'Elke euro telt!'

10 augustus 2019 om 08:30
nl
Een paar keer per week gaat de 20-jarige Kimberley Kremers langs bij haar oma. Oma Nel (77) is dementerend en woont in zorgcentrum Ooster Huys in Oosterhout. Eind juli werd bekend dat de zorgaanbieder, Boeijend Huys, failliet is verklaard. Om haar oma's 'thuis' te beschermen is Kimberley een crowdfundingsactie gestart. "Ik ben bang dat het anders wordt overgenomen door een commerciële partij die alleen maar denkt aan winst maken."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Kimberley heeft haar oma zien opbloeien sinds haar verhuizing naar Ooster Huys, anderhalf jaar geleden. "Ze is hier totaal veranderd. Ze is een heel ander mens. Zo vrolijk en opgewekt!", glundert ze.

 

 

Weer gelukkig
Sinds het overlijden van haar man in 2010 zag Kimberley haar geliefde oma, Nel Jansen, veranderen. "In 2016 werd duidelijk dat ze dementerend was. Ze heeft nog een tijdje in een aanleunwoning gewoond, maar dat was niet voldoende." Mevrouw Jansen verhuisde daarom naar zorglocatie Ooster Huys.

"Ik zie haar nu weer gelukkig. Ze heeft hier vriendinnen gemaakt waarmee ze is heel hecht is", vertelt Kimberley opgetogen. "Mijn oma krijgt hier veel meer aandacht dan in andere tehuizen. De zorg is veel persoonlijker."

Die persoonlijke aanpak is volgens Kimberley onmisbaar. "Ik ben bang dat die intensieve zorg verdwijnt wanneer de hoogste bieder deze locatie overneemt. Het gaat dan meer om winst maken in plaats van om het bieden van de juiste zorg."

Begeleidster woont op locatie
Kimberley heeft een crowdfundingsactie opgezet om ervoor zorgen dat de huidige locatiebeheerder de boel over kan nemen. "Dat is Ingrid, zij werkt hier als begeleidster. Ze woont zelf in dit pand, dus ze is er letterlijk áltijd als er iets is. Er zijn weinig instellingen die zoiets kunnen bieden. Hoe meer geld wij kunnen bieden, des te meer kans we hebben dat Ingrid de boel over kan nemen", stelt ze.

Ingrid en alle andere medewerkers van zorginstelling Ooster Huys kunnen op dit moment zelf niet reageren in verband met de lopende faillissementprocedure. Volgens Kimberley probeert Ingrid een manier te vinden om het pand over te nemen. "Ze stopt er haar hart en ziel in. Ik ben echt heel trots op iedereen die hier werkt. Ik hoop gewoon echt dat ze door kunnen!"

Wie Kimberley wil helpen om haar doel te bereiken, klikt op deze link.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.