Protest tegen rookvrij terras afgeblazen: 'Wij zijn niet pro-kanker'

10 augustus 2019 om 12:56
nl
De actie tegen het rookvrije terras bij café De Corenmaet in Breda gaat zaterdagmiddag niet door. Initiatiefnemer Martijn Korremans heeft het evenement afgelast. Niet alleen omdat het te slecht weer is om op het terras te zitten, maar er was ook kritiek gekomen uit de hoek van de Swim To Fight Cancer. En dat gaf een 'beetje wroeging'.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

“Als heel Breda zich inzet om geld in te zamelen tegen kanker, moet dit niet als een tegengeluid worden gezien", zegt Korremans. "Wij zijn niet pro-kanker en wij zijn niet pro-roken.”

Discussie
Het evenement ‘Een hele middag roken op de rokershelft van het terras’ zorgde voor veel discussie. 69 mensen kondigden op Facebook aan te gaan, maar er waren ook wel mensen boos, merkte Martijn. “Dat mensen mij kanker toewensen, daar kan ik nog wel tegen”, zegt Korremans nuchter. “Ik kies er zelf voor om te roken."

Het protest was vooral ludiek bedoeld, zegt de initiatiefnemer. Veel rokers voelen zich betutteld en gepest. ”We wilden een keer terugpesten door de hele Havermarkt blauw te laten kleuren van de rook." Maar dat gaat dus niet door.

Korremans houdt de mogelijkheid open dat het protest op een andere datum alsnog wordt gehouden

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.