Daniel Schwaab keert na drie maanden weer terug bij PSV

11 augustus 2019 om 18:16
nl
Daniel Schwaab gaat weer bij PSV voetballen. De Duitse verdediger ondertekende zondag, voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, een contract voor één jaar.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Schwaab speelde drie seizoenen bij PSV. In mei maakte hij bekend wegens privé-omstandigheden terug te keren naar Duitsland. "Maar na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV", aldus Schwaab.

Vervanger was al gehaald
De 30-jarige verdediger vormde vorig seizoen in het centrum van de verdediging een vast koppel met Nick Viergever. Eind juli haalde PSV met Timo Baumgartl al een centrale verdediger. Hij was juist gehaald als vervanger van Schwaab. "We wilden graag nog wat extra ervaring aan de selectie toevoegen", zegt technisch manager John de Jong van PSV. "Daniel past natuurlijk perfect in dat plaatje."

PSV oogde de eerste weken van het nieuwe seizoen defensief vaak kwetsbaar. Trainer Mark van Bommel is blij dat hij nu weer over Schwaab kan beschikken. "Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee", zegt hij. "Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf. Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig."

Luckassen en Sainsbury mogen weg
Met de komst van Baumgartl en terugkeer van Schwaab is de kans op speeltijd voor andere centrale verdedigers een flink stuk kleiner geworden. De Jong: "We verwachten in de komende weken afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog minder zicht op speeltijd hebben. De gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart."

Derrick Luckassen en Trent Sainsbury mogen in ieder geval vertrekken bij PSV. Trainer Mark van Bommel heeft de twee centrale verdedigers duidelijk gemaakt ze niet meer nodig te hebben. Luckassen en Sainsbury zitten daardoor zondag al niet meer bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, legde trainer Mark van Bommel uit bij FOX Sports.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.