Campinghouder laat dronken bestuurder niet wegrijden: ‘Niet de politie bellen zei ie nog’

11 augustus 2019 om 19:03
nl
Tijdens een feestavond in zijn restaurant zaterdagavond hoorde campinghouder Richard Kamphuis plots een harde knal. Toen hij met een paar campinggasten buiten ging kijken, zag hij dat een jonge automobilist flink wat schade had veroorzaakt. “Hij probeerde nog weg te komen maar wij hebben hem tegengehouden. Hij vertelde zelfs dat hij had geappt achter het stuur.”
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De 21-jarige bestuurder had op de Hoge Maasdijk op de grens van Veen en Andel enkele historische grenspalen omvergereden. Bij camping De Hoge Waard in Andel kwam hij tot stilstand. Zijn claxon bleef maar afgaan wat veel aandacht trok.

‘Begon een beetje vervelend te doen’
Richard en de campinggasten hebben de jongeman uit de auto gehaald. “Hij had duidelijk wat gedronken”, iets wat achteraf ook bleek uit de blaastest. "Ook zei hij dat hij had geappt achter het stuur en dat kan je beter niet doen als je in je auto rijdt."

De jongeman wilde liever weer vertrekken maar daar staken Richard en de campinggasten een stokje voor. “Hij begon een beetje vervelend te doen en vroeg ons niet de politie te bellen maar dat hebben wij wel gedaan. Ook hebben wij hem tegengehouden toen hij wilde vertrekken.”

'Agenten waren blij'
De politie heeft hem uiteindelijk aangehouden. “Die agenten waren blij dat wij hem tegen hadden gehouden. De auto is uiteindelijk weggesleept.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.