Video

Lekke band? De tuin van Gerda (80) staat vol fietsbandenkunst!

12 augustus 2019 om 08:46
nl
Stoppende fotografen en een hele hoop zwaaiende fietsers. De tuin van de 80-jarige Gerda Buijs in Gemonde trekt ontzettend veel bekijks. Hij staat helemaal vol met rubberen beelden: van giraffen en krokodillen, tot kippen en olifanten. “Het zijn er bijna honderd!”, vertelt Gerda enthousiast.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Zo'n dertien jaar geleden kwam Gerda op het idee om aan de slag te gaan met fietsbanden. "Ik ga elke veertien dagen langs de fietsenmaker voor banden. En voor de oren van de dieren gebruik ik meestal autobanden."

 

Drie tot zes weken bezig
Ze maakt van alles: giraffen, varkens, neushoorns, paarden, schildpadden.. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in haar beeldentuin.

Het maken van de beelden kost een hoop tijd. "Zo'n kip heb ik na een dag of twee klaar, maar met de grotere dieren ben ik zo'n drie tot zes weken bezig."

Vrijwel elke dag is Gerda bezig met haar hobby. “Het moeilijkste is het maken van de grondbeginselen, het model. Daarna volgt het knippen van de banden. Dat doe ik ‘s avonds, thuis voor de televisie.”

Duimen omhoog
De bandenbeelden van Gerda springen behoorlijk in het oog. “De fietsroute loopt hier langs, dus er stoppen regelmatig fietsers voor de deur om foto’s te maken,” lacht de kunstenares. "Of ze steken hun duim op en roepen dat ik goed bezig ben."

De man van Gerda vindt het een mooie hobby. "Maar hij vindt de tuin nu wel vol genoeg", lacht ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.