Jayden (12) kreeg dozen vol Playmobil na ongeluk, deel gaat nu naar goed doel

12 augustus 2019 om 19:30
nl
De 12-jarige Jayden uit Rijen gaat een deel van de Playmobil die voor hem werd ingezameld aan het goede doel geven. De jonge verzamelaar raakte in maart een deel van zijn bijzondere collectie speelgoed kwijt bij een ongeval op de A12. Na een grote actie kreeg hij nieuw speelgoed, maar hij kan niet alles zelf houden. "Het is veel te veel, en we hebben al heel veel. Daarom geven we het aan een goed doel."
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De Playmobil gaat naar Stichting Happy. die het speelgoed voor een tentoonstelling zodat alle kinderen er plezier van hebben. "Ik vind het leuk om kinderen blij te maken", vertelt Jayden.

Jayden kreeg na zijn ongeval van tientallen mensen Playmobil opgestuurd. Zelfs PostNL dacht mee met de 12-jarige verzamelaar, want zij stelden een antwoordnummer beschikbaar zodat mensen gratis spullen konden opsturen.

Playmobil lag verspreid over het asfalt
Jayden raakte zijn verzameling op de A12 bij Driebergen kwijt bij een auto-ongeluk. De bakken met speelgoed lagen verspreid over het asfalt. De bezemwagen veegde alles op, Er was niks meer van over.

De collectie van Jayden was niet zomaar een collectie. Het ging vooral om brandweerauto’s en kazernes, soms van wel veertig jaar oud. Op twee dingen na was alles compleet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.