Schietpartij in Breda: aangehouden verdachte (25) heeft er niets mee te maken

BREDA - De 25-jarige man die afgelopen zaterdag werd opgepakt in verband met de schietpartij op de Leuvenaarstraat in Breda is weer vrijgelaten. Dat gebeurde zondag al. De politie meldde dinsdag dat onderzoek heeft uitgewezen dat de man er niet bij betrokken was.

Vrijdagmiddag rond halfzes werd op de Leuvenaarstraat vanuit een auto geschoten op een 39-jarige man. Hij raakte daarbij gewond. De schietpartij zou mogelijk te maken hebben met een ruzie eerder die dag.

De 25-jarige werd al snel verdacht van betrokkenheid, maar hij zou niet de schutter geweest zijn. De politie riep hem op om zich te melden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag.

LEES OOK: Buurtbewoner: 'Schietpartij was afrekening, slachtoffer handelde in drugs'

Schutter
De politie meent te weten wie de schutter was. Hij wordt nog altijd dringend verzocht om contact met de politie op te nemen. Het onderzoek naar de schietpartij loopt nog.

Woning leeggehaald
Omwonenden hebben verklaard dat het 39-jarige slachtoffer in drugs handelde en ooit lid was van motorclub Satudarah. Opvallend genoeg werd vrijwel de gehele inboedel van de woning dinsdagmiddag afgevoerd in een vuilniswagen van de gemeente. De reden daarvan is niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
SCHIETPARTIJEN LEUVENAARSTRAAT BREDA 112