Bizar en wrang toeval: oom Jan verongelukt 15 jaar na zijn neefje Bram op dezelfde kruising

13 augustus 2019 om 19:52
Bloemen op de plaats van het ongeluk (Foto: René van Hoof)
Bloemen op de plaats van het ongeluk (Foto: René van Hoof)
"Het is niet te bevatten, eerst verongelukt de vijftienjarige Bram op deze kruising en vijftien jaar later zijn oom Jan", zegt een vrouw die bij de boom staat in Sint-Oedenrode waar de snorfiets van Jan zondagavond tot stilstand kwam. Dat gebeurde nadat hij tientallen meters eerder was geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde op de N618, de weg tussen Boxtel en Schijndel. Bij het ongeluk kwamen de 52-jarige Jan en zijn 34-jarige vriendin om het leven.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Vrienden en familieleden komen dinsdagmiddag bloemen en kaartjes leggen bij de boom waar het fatale ongeluk gebeurde. "k mis ou verrekes", staat op een van de kaartjes. De vriendengroep van Jan kan nog nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is. Ze zijn bezig met het verwerken van hun verdriet.

Bizar
De drukke, gevaarlijke kruising van de Boxtelseweg en de Gemondsedijk is de familie uit Sint-Oedenrode nu twee keer noodlottig geworden. Vijftien jaar geleden kwam bij een verkeersongeluk de toen vijftienjarige Bram op bijna dezelfde plek om het leven. Bram fietste vanuit school terug naar huis. Hij stak over, maar zag een naderende auto te laat. De automobilist kon Bram niet meer ontwijken.

Nu is oom Jan hetzelfde overkomen. Een buurtbewoonster zag zondagavond dat er van de auto die Jan en zijn vriendin aanreed, weinig meer over was. De slachtoffers zijn tientallen meters meegesleurd en bij de beschadigde boom tot stilstand gekomen.

'Bestuurder moet ermee gaan leven'
De bestuurder van de auto, een 49-jarige man uit Boxtel, had teveel gedronken. "Hij zal hier mee moeten leren leven", zegt een van de vrienden van Jan, die dinsdag bloemen kwam brengen om zijn vriend te herdenken.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...