Met deze gepimpte roestbak willen Petra, José en Sharon naar Praag rijden (en hopelijk ook terug)

15 augustus 2019 om 07:25
nl
Ze is 24 jaar oud, roest van alle kanten en heeft een kapotte benzinemeter. Toch willen de Bredase schoonzusjes Petra, José en Sharon met 'hun Betsy' naar Praag en terug. "Het wordt spannend, maar we hebben er vertrouwen in."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Het lijkt me geweldig om door al die verschillende landen te crossen", vertelt de 51-jarige Petra Frijters enthousiast. "In zo'n oude bak voel je je gewoon weer even achttien. Dat is toch heerlijk! Toen deden we het ook zonder alle technische snufjes, dus waarom nu niet."

Tellerstand
De wagen is een paar jaar geleden voor 650 euro aangeschaft. Ze dateert uit 1995 en heeft zeker 350.000 kilometer op de teller staan. "Waarschijnlijk nog veel meer, want de teller is vastgelopen", schatert ze. Een vorige eigenaar noemde haar ooit Betsy en de zusjes willen dat niet veranderen."Dat brengt namelijk ongeluk!"

In totaal is het drietal al een fulltime week bezig om hun wagen 'lekker vrouwelijk en opvallend' te maken. Ze heeft al een geel-roze kleur en wimpers gekregen. Later worden er nog volop bloemen aangebracht.

De schoonzusjes doen mee aan de jaarlijkse Rammelbakkenreis. Doel van het Brabantse evenement is om met een slecht onderhouden wagen een flinke reis af te leggen voor het goede doel. Deelnemende voertuigen mogen maximaal 750 euro kosten en moeten voor het jaar 2000 gebouwd zijn. De route krijgen ze pas op het allerlaatste moment.

Roze koeken
Mochten de dames pech krijgen, wordt het lastig om de problemen zelf op te lossen. "We zijn nogal atechnisch. Dus we hopen in ruil voor een roze koek op wat hulp."

Op zondag 1 september vertrekken de schoonzusjes vanaf het Breepark in Breda. Binnen zeven dagen moeten ze weer terug zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.