Jeroen vindt een vleermuis in zijn wasbak: 'Opeens zagen we een kopje met tandjes'

14 augustus 2019 om 21:39
De vleermuis werd na anderhalf uur bevrijd (Foto: Jeroen)
De vleermuis werd na anderhalf uur bevrijd (Foto: Jeroen)
Een bizarre vondst in het huis van Jeroen en zijn gezin in Bladel, dinsdagavond. Terwijl hij al in bed lag, ging z'n vrouw nog even naar de wc. "Opeens hoorde ik haar roepen: Kom eens kijken! Er zit iets in de wasbak!"
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"In het gaatje boven de afvoer van de wasbak zat iets zwarts. Er stak ook een pootje uit", vertelt Jeroen. "Wat het was? Geen idee. Maar het wriemelde wat rond en we vonden het best akelig." Jeroen en zijn vrouw besluiten de stop in het afvoerputje te doen en de opening erboven dicht te stoppen met wc-papier. Daarna gaan ze slapen.

Knerpend geluid
De volgende dag zit het zwarte beestje er nog steeds. En het maakte ook een soort knerpend geluid. "Het leek wel een scène uit een horrorfilm. We hebben twee kleine kinderen van twee jaar en één van twee maanden en vonden het daarom echt niet prettig, dit ding in de wasbak", vertelt Jeroen. "We dachten aan een schorpioen of een grote spin. Je moet er niet aan denken dat zoiets er ineens uit komt kruipen."

 

Wachten op privacy instellingen...

Kopje met tandjes
Met een stokje proberen ze het beestje uit het gat te krijgen. "Toen zagen we opeens een kopje met tandjes." Uiteindelijk heeft Jeroen woensdag samen met zijn vader anderhalf uur lang zitten rommelen. "En ineens kwam het met het stokje mee naar buiten. Toen zagen we dat het een kleine vleermuis was, niet groter dan drie centimeter."

Snel weten ze het diertje in een stukje wc-papier te vouwen en naar buiten te brengen. "Eenmaal daar vloog het meteen weg. We zijn zo opgelucht!"

 

Wachten op privacy instellingen...

Voordeur open bij hittegolf
Hoe de vleermuis in de wasbak terecht is gekomen, dat is de grote vraag. Volgens Jeroen is het beestje mogelijk twee weken geleden tijdens de hittegolf naar binnen gefladderd. "Het was veertig graden, dus toen hebben we de voordeur opengezet om wat frisse lucht in het huis te laten. Maar dan moet het dus naar boven zijn gevlogen, naar de wc, terwijl de deur daar dicht was en dan ook nog in de afvoer van de wasbak zijn geëindigd. Het is echt heel raar."

Slapen zullen ze goed doen, komende nacht. "Godzijdank is het beestje weg. Dit wordt ongetwijfeld een sterk verhaal op feestjes!"

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...