Weer raak in een parkeergarage in Eindhoven: wielen en lampen van auto's gestolen

15 augustus 2019 om 18:40
nl
In de parkeergarage van Q-Park in Meerhoven zijn de laatste maanden verschillende keren de wielen en koplampen van dure auto’s gestolen. Deze week was het opnieuw raak in het Eindhovense stadsdeel.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens buurtbewoners gaat het met name om auto’s met Belgische en Duitse kentekens.

Ook mensen die naast de garage wonen, parkeren er tegen een vast bedrag per maand. “Laatst kwam er een Duits gezin met kinderen terug van vakantie, die waren hartstikke verdrietig toen ze hun auto zagen. We hebben een groepsapp waarin foto’s van de auto’s worden doorgestuurd”, zegt buurtbewoner Margriet.

Volgens Margriet hebben de buurtbewoners meerdere keren contact gezocht met Q-Park. “Dat doet er niets aan. De camerabeelden worden niet teruggekeken. Zolang ze maar aan het parkeergeld verdienen, maakt het ze niets uit. En de buitenlandse autobezitters doen geen aangifte. Er is zelfs een Landrover gestolen, er was alleen een stukje glas over dat op de grond lag.”

Foto's delen
In de Facebookgroep 'Meerhoven Ontmoet Elkaar' delen bewoners foto’s van de beroofde auto’s. Het gaat onder meer om wagens van het merk Audi en Mercedes. De dieven komen ’s nachts, krikken de auto’s op en zetten er een stapel bakstenen onder, waarna ze de wielen verwijderen.

Q-park treft extra maatregelen
Een woordvoerder van Q-Park Nederland zegt in een reactie dat ze de criminaliteit 'ten zeerste betreuren'. "Wij passen zichtbare en onzichtbare maatregelen toe om voertuigcriminaliteit te voorkomen, ook op andere locaties van Q-park. Voor deze locatie zullen we de maatregelen uitbreiden." Vanwege de veiligheid kunnen ze niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

Volgens de politie zijn er de laatste twee weken geen aangiften binnengekomen.

Inbraakgolf andere garages
Ook de andere Eindhovense parkeergarages hebben de laatste tijd last van een inbraakgolf. In de eerste helft van dit jaar werd er in de Admirant en de Witte Dame in totaal 143 keer ingebroken, tegenover 61 maal in dezelfde periode vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.